Uporabljamo ga pred vrenjem mošta ali drozge, da onemogočimo nastajanje kasnejših porabnikov žvepla.
Z žveplanjem drozge rdečih sort grozdja žveplasta kislina pospešuje ekstrakcijo barvnih snovi iz kožice; na ta način vina pridobijo izrazitejšo značilno barvo.
Lastnosti:
VARNOSTNI LIST
Agrolit d.o.o.Ljubljanska cesta 12b1270 Litija, tel. (01) 89852 90; fax 01 8984347Telefonska številka za nujne primere: 112
Neto količina: 1 L
POZOR
H302: Zdravju škodljivo pri zaužitju.H319: Povzroča hudo draženje oči.H332: Zdravju škodljivo pri vdihavanju.H335: Lahko povzroči draženje dihalnih poti.P405+P102 Hraniti zaklenjeno in zunaj dosega otrok.P261 Ne vdihavati hlapov/meglice.P262 Preprečiti stik z očmi, kožo ali oblačili.P305+P351+P313 PRI STIKU Z OČMI: Previdno izpirati z vodo nekaj minut, poiščite zdravniško pomoč/oskrbo.
Ime sestavine: Žveplasta kislina (H2SO3)
Vedno upoštevajte infomacije na etiketi izdelka.